05.05.20

Шляхами мужності...

З 1 по 7 травня учні нашої школи долучилися до проведення фото- акції пам'яті  "День Перемоги в обличчях" 
Акція проводиться з метою  вшанування безсмертної пам'яті ветеранів війни та виховання в покоління, що підростає , поваги до захисників нашої Батьківщини.
Учні підготували фото та розповіді про своїх  родичів, які були учасниками ІІ Світової
 Війни.


Прадідусь учня 7-Б класу Ісайка Андрія




 Римар Іван Орестович, народився 8 травня 1927 року. Призваний до лав Радянської Армії у травні 1944 року. На момент призову, від Кривоозерського військкомату Миколаївської області , у Саврані Одеської області , закінчив курси шофера .Був водієм, перевозив поранених до військового шпиталю.
Коли був живий , із задоволення ходив на мітинг 9 травня , любив , коли вручали квіти, гордився нагородами , які були прикріплені на святковому піджаку і часто згадував своїх однополчан, тих, хто загинув . Про події війни розповідав зі сльозами на очах, бо дуже багато , ще зовсім юних ( а їм будо по 17 , 18 років ) навічно залишилися молодими ще взимку 1944. Світла пам'ять про тих , хто здобув ПЕРЕМОГУ.

Прадідусь учня 6-А класу Адаменко Романа



Гендін Микола Микитович народився 22 травня 1923 року. Призваний до лав Радянської армії у 1942 році у прикордонні війська . Дійшов до Берліну та бів нагородженим орденом Червоної Зірки, медалями "За відвагу", "За взяття Берліну."

Прадідусь  учениці 5 класу Палаш Кароліни





Таскараков Михайло Григорович народився 25 жовтня 1924 року.Учасник Радянсько-Японської війни. Приписавши собі один рік, прийняв рішення вступити до лав Радянської Армії. У 1942 році був призначеним до строєвої служби в 102 окремій зенітній артилерійській бригаді. Був нагородженим  медалями "За перемогу над Японією", "20 років Перемоги у ВВВ 1941-1945 рр", "30 років Перемоги у ВВВ 1941-1945 рр", у 1985 році був нагороджений орденом Вітчизняної Війни ІІІ ступеню .

Прадідусь учня 3 класу Жаровського Максима





Прадідусь учня 7-А класу Монастирли Ігоря


Пчелинський Гаврило  Антипович народився у 1910 році.  Був призваний до лав радянської Армії у 1944 році у складі рядових. Був нагороджений медаллю "За відвагу"

Прапрадід учня 2-Б класу Миронюка Дмитра


Кушнір Павло Юхимович  народився у 1898 році. Був учасником І та ІІ Світової війни. У 1943 році був  призваний до лав Радянської  Армії. Був поранений під Будапештом, де провів рік  на лікуванні та повернувся додому у 1946 році. мав багато нагород, а також орден "За визволення Будапешту"



Немає коментарів:

Дописати коментар