24.11.20

Методична робота на канікулах

   Робота ШМК природничо-математичного циклу та гуманітарних дисциплін


23 листопада у Доброолександрівській школі відбулось друге  засідання ШМК вчителів природничо-математичного циклу та гуманітарних дисциплін на тему «Інноваційні форми роботи - шлях до формування творчої особистості,  життєвих  компетентностей  учнів». 
По першому питанню виступила  голова методичної комісії Миронюк Аліна Віталіївна на тему «Вплив інноваційних технологій на особистість учня», яка ознайомила своїх колег із теоретичним матеріалом.  Під час мозкового штурму члени ШМК створили модель сучасного випускника нашої школи,  який володітиме усіма компетентностями.

Після роботи з теоретичним матеріалом виступила вчитель фізики Кочкорова Анна Іванівна, яка розповіла про інноваційні технології на уроках фізики. Вчителі хімії, біології та географії дізнались про віртуальну лабораторію, за допомогою якої учні можуть виконувати онлайн-лабораторні роботи. Потім Анна Іванівна провела цікаву роботу із членами ШМК «Як працювати на уроках з QR-кодами». Вчитель показала як зацікавити учнів за допомогою  такої інноваційної форми роботи .


Також члени МК обговорили графік проведення відкритих уроків, семестрових контрольних робіт та взаємовідвідування уроків членами  методичної комісії.

 Останнім етапом роботи став майстер-клас вчителя інформатики  Гвозденко Людмили Іванівни, яка навчила своїх колег працювати із Google формами, створювати тести для роботи з учнями. Також Людмила Іванівна підказала як полегшити роботу вчителя у Classroom.

Засідання було цікавим та продуктивним. Члени ШМК природничо-математичного циклу та гуманітарних дисциплін активно дискутували над поставленими питаннями. Дане засідання було підготовчим етапом до педагогічної ради № 3, яка буде присвячена вивченню методичної проблеми школи «Формування активних, творчих, компетентних особистостей, здатних до творчості, успіху в умовах сучасного освітнього простору».

                                           Щиро дякуємо за плідну працю!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар