27.11.22

День Гідності та Свободи 2022

 21 листопада - День Гідності і Свободи – це день, який з 2014 відзначається щороку на честь початку дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 21 листопада 2013 р. - початок подій, які спочатку назвали Євромайданом, а трохи згодом – Революцією Гідності.

21 та 22 листопада у Доброолександрівському ліцеї пройшли  онлайн-заходи до Дня Гідності та Свободи України. Класні керівники 1-11 класів підготували патріотичні уроки, інформаційні хвилини, уроки пам'яті, виставки малюнків, презентації та ін.















Революція гідності нас змінила. Це історія про тих, хто загинув за  свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до Небесної сотні ... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті.

20-го лютого 2014 року – день початку російської агресії, коли Росія здійснила міжнародний злочин та спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію Криму. Але і сьогодні наш народ продовжує гідно боротися за свою свободу, за свої землі, за свою Батьківщину. Ми бачимо, які відважні воїни стоять на варті нашого спокою, скільки молодих юнаків уже віддали своє життя за мирне небо над Україною. Тому діти повинні знати, що патріотизм зароджується у серці, це стан душі кожного із нас, хто любить свою рідну домівку- Україну!

 

 
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар