14.12.22

Міжнародний День людей з особливими потребами

 Щорічно 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Ініціатором проведення цього символічного дня стала ООН, яка в 1992 році запропонувала заснувати такий день на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році

На сьогодні кожний 14-й громадянин України має вади здоров’я, що кваліфікуються як інвалідність.

У Кіровоградській області обліковується 58748 осіб з інвалідністю, в тому числі по групах: 4534 – І-ї групи, 16270 – ІІ-ї та 34075 – ІІІ-ї групи інвалідності. Кількість дітей до 18 років з інвалідністю – 3869.

Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Незважаючи на наші буденні проблеми, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й впродовж цілого року не забувати про людей з обмеженими можливостями, які живуть поруч з нами. Вони потребують реальної допомоги і уваги.

У Доброолександрівському ліцеї навчається 4 учнів, які мають інвалідність. Адміністрація та педагогічний колектив ліцею докладають усіх зусиль, щоб ці учні не відчували себе обмеженими.  Обидва корпуси ліцею обладнані пандусами, які постійно підтримуються у належному стані. Окрім, того щорічно перед Новорічними та Різдвяними святами однокласники вітають дітей з інвалідністю зі святами.

У нашому ліцеї проходять акції "Великодній кошик " та "Допоможи ближньому". Акції спрямовані на допомогу людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, пенсіонерам, інвалідам, які проживають на території села Доброолександрівка.

На класних та виховних годинах класні керівники проводять бесіди, уроки милосердя, переглядають презентації та  соціальні ролики про людей з особливими потребами.

Немає коментарів:

Дописати коментар