13.05.21

Пам'ять вічно жива....

 Згідно Указу  Президента України від 24.03.2015 № 169 "Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни" з метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, налагодження громадянського взаєморозуміння і примирення у питаннях національної історії періоду Другої світової війни встановлюється День пам’яті та примирення, який відзначається у нашій країні щороку 8 травня, а також зберігається державне свято –День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги), що відзначається 9 травня.

Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. В жахіття війни було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих  б років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто  пропав безвісти. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни.

Люди старшого покоління пам’ятають: травень того незабутнього 45-го був напрочуд теплим і сонячним. 
Ніби сама природа своїм таємним єством відчувала радість довгоочікуваного  визволення, що прийшло на нашу землю.
  Щороку учні та вчителі нашої школи віддають данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.
7 травня учні нашої школи покладали квіти до пам'ятника загиблим воїнам.


8 травня учні, вчителі та жителі села Доброолександрівка зібралися біля пам'ятника для вшанування загиблих воїнів у ІІ Світовій війні.  Учні 8-х класів  згадали полеглих та привітали усіх присутніх зі святом. До усіх присутніх звернулися директор школи В'язова Наталія Володимирівна та  староста села Бабогло Михайло Миколайович зі словами вшанування пам'яті воїнів , які віддали своє життя за боротьбу з нацизмом у роки ІІ Світової війни . Усі присутні  вшанували загиблих хвилиною мовчання та  урочисто поклали квіти на могилу загиблим воїнам.



 Ми свято шануємо пам'ять усіх,
   Хто власним життям нашу юність зберіг,
   Хто впав за свободу у грізну годину,
   За землю священну, за Україну!



Немає коментарів:

Дописати коментар