27.04.21

Чорнобиль- гіркі сльози смутку

 Минають роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі.

35 років тому, 26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

Сьогодні відомо, що жодна катастрофа ХХ сторіччя не мала таких важких наслідків, як чорнобильська. За міжнародною шкалою оцінок подій ця  аварія кваліфікується як аварія сьомого, найвищого рівня. Сумарний випад радіоактивних речовин після вибуху на ЧАЕС становив 50 мільйонів кюрі, що рівноцінно вибуху понад п’ятисот атомних бомб, подібних до тих, які скинуто на Хіросіму в 1945 році. Щорічно учні та вчителі нашої школи  вшановують пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

26 квітня у нашому закладі пройшли уроки-пам'яті присвячені 35 річниці аварії на ЧАЕС.

Учні 1-А, 1-Б та 3-А класів переглядали  документальні фільми "Чорнобиль- біль українського народу"





Класний керівник 2-А класу Максімчук В.І.  провела для своїх учнів історичний урок "Чорнобиль- чорна туга"

Учні 2-Б класу Кондратенко О.В. зі своїми вихованцями створили дошку пам'яті "35 років, а біль не вщухає"



У 6 класі пройшла інформаційна хвилина "Чорнобиль- 35 років смутку"
 Класний керівник 7-Б класу Сватаненко Наталія Миколаївна  провела урок-спомин для своїх учнів, адже батько Наталії Миколаївни  Барташевський Микола Володимирович - ліквідатор аварії на ЧАЕС. Діти уважно слухали розповідь про страшну подію її дитинства,  спогади тієї чорної ночі.

 

Чорнобиль… Тепер це слово знає увесь світ. Чорнобиль-це мука, трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять , це наш нестерпний біль.

Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.










 


 



Немає коментарів:

Дописати коментар