21.02.22

Рідна мова- душа, сила та воля народу!

 Сьогодні відзначається Міжнародний день рідної мови - свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Головна мета цього дня - підтримати самобутність та важливість кожної мови та її важливість для народу. 

Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави. Мовне питання досі є дуже актуальним в Україні та викликає безліч суперечок. Тому сьогодні у нашому ліцеї пройшли заходи спрямовані на популяризацію рідної мови. Учні та вчителі працювали над головним завданням - зберегти найбільший скарб нашого народу- рідну мову!
Класні керівники підготували цікаву та змістовну виховну годину присвячену Дню рідної мови.




 Учні 7-го класу продемонстрували справжню любов та повагу до рідної мови, адже у цьому класі навчаються учні для яких рідна мова - не українська, а мова їхнього народу. Це турки-месхетинці та німці. Але й українці не стояли осторонь та активно пропагували свою рідну мову. Учні демонстрували особливості їхньої національної кухні, одягу та звичаї свого народу.




Для учнів 6 класу ЗДВР Миронюк А.В. підготувала та провела вікторину "Я люблю рідну мову !" Учні активно змагалися за звання "Юного мовознавця". 



Педагог-організатор Адаменко О.В. підготувала та провела цікаву квест-гру  для учнів 8-го класу "Наша мова - Солов'їна. "

Завершенням такого насиченого та цікавого робочого дня стала гра "Битва поколінь", у якій змагалися команда учнів 11-А  класу та команда вчителів. Гра була неймовірно захопливою, адже дійсно відчувався справжній дух "битви".Учні зі своєї сторони намагалися довести, що вони справжні знатоки  рідної мови, а вчителі у свою чергу, доводили, що саме вони є мовознавцями. Але все ж таки перемогла мудрість, досвідченість та впевненість вчителів. Учням десь не вистачило рішучості, знань та швидкості. 






Хочеться висловити усім учасникам велику подяку за активність, відповідальність та завзятість! А особливо хочеться висловити подяку учням 10-А класу за активну допомогу в організації проведення сьогоднішнього дня. Спасибі вам, дівчатка за допомогу у прикрашанні залу, підготовці роздаткового матеріалу! Ваша праця- безцінна!












Немає коментарів:

Дописати коментар