06.12.19

Семінар заступників директрів з виховної роботи та педагогів-організаторів

4 грудня 2019 року у нашій школі відбувся міжшкільний семінар заступників директорів із виховної роботи та педагогів-організаторів на тему "Актуальні аспекти превентивного виховання у сучасних закладах загальної середньої освіти."
   Превентивне виховання у школі є невід'ємною складовою виховного процесу, адже учнівська молодь є найбільш соціально дезадаптованою, як наслідок це виражається в різних формах девіантної та протиправної поведінки. Тому учасники семінару дуже плідно попрацювали та поділилися досвідом з метою підвищення рівня превентивного виховання у своїх школах.

Зустрічала гостей  директор школи В'язова Наталія Володимирівна, яка провела віртуальну подорож по І-му та ІІ-му корпусах школи.
Інспектор відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради Самойленко Наталія Григорівна підготувала для своїх колег рекомендації щодо організації роботи з превентивного виховання в сучасному освітньому закладі. Також Наталія Григорівна звернула увагу вчителів на нормативно-правову базу з превентивного виховання у школах.
Важливим етапом у проведенні семінару стала робота соціального педагога школи Кушко Вікторії Ігорівни, адже роль соціального педагога у превентивній роботі школи - надзвичайно велика. Вікторія  Ігорівна провела цікавий тренінг "Соціально-педагогічна робота з дітьми у конфліктний та постконфліктний період." Заступники директорів та педагоги -організатори, які брали участь у тренінгу, побачили, що  досить різні аспекти та чинники побутового життя  впливають на виникнення конфліктів. Також  гості семінару  змогли попрацювати над різними шляхами вирішення конфліктних ситуацій серед дітей.

 Цікавою частиною семінару стала конкурсно-розважальна конференція "Здоровим бути модно", яку провела педагог-організатор Адаменко Олена Володимирівна. Під час конференції учні та вчителі показували спритність, знання, вміння працювати в групі щодо розв'язання практичних життєвих задач. У кінці заходу можна було зробити висновок, що молоде покоління намагається бути здоровим та обізнаним у питаннях превентивного виховання.
 Родзинкою нашого семінару  став майстер-клас " Виготовлення українського арома-саше," який провела  вчитель трудового навчання Палаш Олена Іванівна.



Заключним етапом семінару був тренінг "Булінг в освітньому середовищі", який підготувала заступник директора з виховної роботи Миронюк Аліна Віталіївна.

Дякуємо учасникам семінару за схвальні відгуки та високу оцінку роботи школи з питання превентивного виховання!






Немає коментарів:

Дописати коментар