19.02.20

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у 2020 році

1979-1989 роки закарбувалися в людській пам'яті як роки страшної холодної війни в Афганістані.
У народну пам'ять глибоко врізалася неоголошена афганська війна. Українські родини, які віддавали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через  яке пекло їм доведеться пройти. У цьому році виповнюється 31 рік з дня виводу військ з Афганістану. Учні та вчителі нашої школи активно долучись до проведення  заходів щодо Дня виведення військ з Афганістану.
 17 лютого - завідувачка шкільної бібліотеки Скокова Людмила Сергіївна провела урок пам'яті для учнів 10 класу "Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя" .
Також Людмила Сергіївна  оформила інформаційний стенд "Пам'ять! Гірка пам'ять війни ! "

17 лютого у школі пройшла загальношкільна виховна година для учнів 1-11 класів "Бойові дії в Афганістані"
Виховна година в 5 класі 
Класний керівник палаш Олена Іванівна

Виховна година в 4-Б класі, виготовлення аплікацій для воїнів
Класовод Дубська Надія Олександрівна



Виховна година в 5-б класі 
Класний керівник Сватаненко Наталія Миколаївна


Виставка малюнків "Герої Афганської війни",
 вчитель образотворчого мистецтва Палаш Олена Іванівна


18 лютого відбулося свято-зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, які проживають у нашому селі. На виховний захід до учнів завітали односельці, які саме в ті роки були призвані до лав Радянської армії та були направлені  для виконання інтернаціонального обов'язку в Афганістані -   Бурдейний Анатолій Васильович, Паламар Валерій Петрович, Новокшонов Віталій Феопенович, Гринчук Володимир Степанович, Шаталов Валерій Євгенійович, Зайцев Олег Адамович. Привітати воїнів- інтернаціоналістів завітав до школи староста села Бабогло Михайло Миколайович.
Учні 8-Б класу та класний керівник Миронюк Аліна Віталіївна підготували урочисту частину свята,  яка включала історичні відомості, вірші та  пісні про далекий Афганістан. Глядачі та гості свята були розчулені від побаченого та почутого, адже пісні,вірші передавали увесь біль, розпач молодих воїнів, які мужньо виконували свій військовий обов'язок.
Хлопці 10 та 11 класів, під керівництвом вчителя Захисту Вітчизни Кочкорова Каріма Ганіжоновича, відтворили "солдатські посиденьки" біля вогнища, які відбувались тими страшними, далекими вечорами в чужому Афганістані.
 Але найбільше глядачів розчулив танок учнів 10 та 5 класів "Мій тато - герой". Адже усі діти хочуть рости біля батьків і жодна дитина не повинна залишатися сиротою через війну.

Запрошені гості свята Новокшонов Віталій Феопенович та Гринчук Володимир Степанович поділилися з  дітьми своїми спогадами про нелегку службу в Афганістані та побажали усім жителям нашої держави "Мирного неба над головою !" 
 У кінці свята учні 1-4 класів привітали гостей листівками та сувенірами, які вони виготовили власноруч.
А найбільш пам'ятним  подарунком для наших гостей стали чашки- сувеніри, закуплені  при фінансовій підтримці  старости села Бабогло Михайла Миколайовича.

Педагогічний колектив висловлює щиру подяку батькам учнів 8-Б класу за активну допомогу у проведенні  свята, а також за солодощі, якими ми частували наших воїнів!





Немає коментарів:

Дописати коментар