24.03.21

Акція "Годівничка"

           Ми завжди дбаємо про пернатих друзів !

Птахи! Їх можна побачити і почути скрізь: у парках, скверах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах або просто на вулиці. Це їхнім співом ми насолоджуємося під час прогулянок, це їхньою красою ми милуємося біля водоймищ, у лісосмугах, парках. Тому основним нашим завданням - є охорона та  турбота про беззахисних пернатих друзів.

Охороняти потрібно не тільки рідкісні і зникаючі види пернатих, а  усіх птахів, у тому числі й тих «шкідливих», яких у минулому винищували. У природі немає так званих безумовно шкідливих птахів. 

Щороку у нашому закладі ми відзначаємо День зустрічі птахів, який не тільки підтримує добрі народні традиції , але відіграє велику роль в екологічному вихованні. Дуже відповідально готуються до зустрічі птахів усі учні школи Кожного року учні не тільки виготовляють різні саморобні будиночки-годівнички, а ще і вивчають правила як годувати пташок та не нашкодити пернатим. Коли саме вішати годівничку та як опікуватись нею. Також учні виготовляють буклети, стінгазети про птахів нашого краю.



Класоводи 1-4 класів разом зі своїми учнями організовано розвісили годівнички, шпаківні та наповнили їх смаколиками для пернатих. Також класоводи провели інформаційні еколого-натуралістичні бесіди на свіжому повітрі. Учні дізналися чим потрібно наповнювати годівнички, які смаколики можна давати птахам.


Учні та батьки досить креативно підійшли до виготовлення годівничок. Ми побачили яскраві годівнички в українському стилі, годівнички із підручних матеріалів, екологічні годівнички, виготовлені із вторинної сировини.







Учні 9-Б класу провели дослідницьку роботу "Птахи рідного краю" та зробили фото-звіт про проведену роботу.
Шпаки уже повернулися



Приліт  лебедів на річку

Також учні нашої школи підготували агітаційні матеріали про птахів - це

плакати, постери, листівки.

                           "Хижий орел"- робота учня 9-Б класу Геращенка Сергія
"Повернення додому"- робота учениці 7-Б класу Крупельницької Аліни

"Солодкий нектар"- робота учениць 7-Б Нестор Марії та Шадманової Есмеральди

Ми віримо, що саме така природоохоронна робота врятує не одне пташине життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар