26.03.21

Причини нещасних випадків серед дітей та їх профілактика

         Профілактична робота вчителів щодо попередження нещасних випадків серед учнів

Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що більшості нещасних випадків можна було б запобігти. І профілактична робота буде ефективною, коли в цьому будуть брати участь батьки та вчителі. Отже, батьки та діти не тільки повинні мати чітке уявлення про причини нещасних випадків і заходи щодо їх запобігання, але й зуміти при необхідності надати правильну першу допомогу.

Термін «травма» походить від латинського слова і в перекладі воно означає «тілесне пошкодження при поранені». Пошкодження, які повторювались у певній групі населення, називається травматизмом. Під дитячим травматизмом слід розуміти сукупність раптово виниклих ушкоджень серед дітей різного віку. Травми серед дітей на жаль зустрічаються досить часто. Тому основним завданням вчителів є попередження нещасних випадків серед учнів, а особливо в період дистанційного навчання. З 22 по 26 березня у нашому закладі пройшли онлайн-бесіди для учнів 5-11 класів та класні години для учнів 1-4 класів.
Бесіда з учнями 1-А класу "Безпека мого життя". 
Класовод Дубська Н.О.

Перегляд презентації  з учнями 1-Б класу "Абетка безпеки"
Класовод Крива А.О.

Класна година у 2-А та 2-Б класі "Що таке дитячий травматизм ?"
Класовод Кондратенко О.В.
Усний журнал для учнів 3-А та 3-Б класів "Дитячий травматизм"
Класовод Заярченко Л.Я.

Розгляд та обговорення ситуацій  з учнями 4 класу "Небезпечні знахідки"
Класовод Бершадська Г.Т.
Онлайн-класна година з учнями 5-Б класу "Профілактика дитячого травматизму"
Класний керівник Шевченко К.В.
Онлайн- бесіда з учнями 7-Б класу "Коли ти сам вдома"
Класний керівник Сватаненко Н.М.
Онлайн -бесіда з учнями 9-А класу  "Безпека дорожнього руху"
Класний керівник  Агеєва М.В.
Класний керівник 11 класу Скокова Л.С. розмітила відео-ролик  для учнів нашого закладу  "Профілактика нещасних випадків серед дітей"  на  шкільній сторінці Facebook.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюються ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам’ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!














Немає коментарів:

Дописати коментар